empty
home   /   nieuws

Nieuws


Aantal per pagina

Tentoonstelling Kunst Expo Flevoland..

Bij de Kunst Expo Flevoland doen dit jaar twee leden van het Kunstcollectief Dronten mee.
  Lees meer..
Stichting Kunstraad Dronten organiseert de eerste Atelierroute

Stichting Kunstraad Dronten organiseert de eerste Atelierroute


De Open Atelier Route voor beeldend kunstenaars uit de gemeente Dronten, Ketelhaven, Swifterbant en Biddinghuizen wordt gehouden op zaterdag 17 en zondag 18 september 2022 van 11.00 tot 17.30 uur. 

De feestelijke opening van de Atelier Route Dronten vindt... Lees meer..

Eerste atelierroute in gemeente Dronten gaat van mei naar september..

Kunstcollectief Dronten wilde in mei haar eerste open atelierroute houden. Inmiddels is het evenement verplaatst naar 17 en 18 september. Lees meer..

Ellen wordt onrustig als ze niet kan art-quilten..

Ellen Lodder-Veurman uit Dronten houdt zich bezig met art-quilten. Ze wordt onrustig als ze niet aan het werk is. Van het hele proces van ontwerp tot het afhechten van het laatste draadje, geeft het haar de grootste voldoening als het kunstwerk aan de muur hangt. Lees meer..

Voor Marjan Wijnholds-Dost is schilderen totale ontspanning..

Ik vergeet alles om me heen en ga helemaal op in m’n schilderij. Kijk ik naar de grootsheid van de natuur, een vlinder of een vogel, een mooi gevormde boom of bloem, dan word ik blij. Dat wil ik graag vastleggen op een schilderij, zodat anderen er ook van kunnen genieten.” Lees meer..

Kunstenaars in lege etalages: Het is leuker om de boel een beetje op te fleuren..

De kunstenaars Aad Gordijn en Willem van Baarsen vonden een gewillig oor, toen ze bij eigenaren van leegstaande winkelpanden aanklopten met het idee om te exposeren in de etalage.  Lees meer..

Naar de lampen van Ferdi de Bruijn blijf je kijken..

Ferdi de Bruijn is een autodidactische kunstenaar die kunst en design combineert tot functionele kunst. Hij ontwerpt en vervaardigt al meer dan dertig jaar klokken en sinds 2000 ook lampen, tegenwoordig met LED-verlichting. Het zijn lampen waarnaar je blijft kijken. Lees meer..

kunstmarkt op het meerpaal plein afgelast..

Kunstcollectief Dronten heeft haar kunstmarkt op zaterdag 4 september afgelast. Lees meer..

Alle verhoudingen moeten goed zijn bij Aad Gordijn..

Aad Gordijn uit Dronten is kunstschilder. Tekenen deed hij altijd al. Op heel jonge leeftijd kon hij ‘goed kijken en creatief denken’. Hij kreeg het advies naar de Kunstacademie te gaan, maar zijn vader zag er geen toekomst in. Lees meer..

Kunstcollectief Dronten | Wiebe Cool brengt een stuk steen tot leven..

Wiebe Cool boetseerde al op de lagere school. Zijn werkstukken stonden bij zijn ouders thuis in de vensterbank. Zijn vader had als hobby pottenbakken en zo kreeg hij al vroeg de kennis mee van klei en glazuren. Lees meer..

Tiny Liebe begon pas in Dronten te schilderen: „Ik had mijn hart moeten volgen”..

Tiny Liebe woont sinds 1992 in Dronten. Oorspronkelijk komt ze uit Rolde in Drenthe. Op de MULO kreeg ze de tip naar de Kunstacademie te gaan. Dat deed ze niet, ze werd verpleegkundige, maar deed wel examen in tekenen. Lees meer..

Pieter Bosch trekt er vroeg op uit en dat levert prachtige natuurfoto’s op..

Pieter Bosch observeerde op jonge leeftijd al vogels en dieren in hun natuurlijk omgeving. Dat was in Ermelo op de Veluwe, waar hij opgroeide. Hij nam daar met een cassetterecorder vogelgeluiden op. Lees meer..