empty
home   /   nieuws

Nieuws


Aantal per pagina

kunstmarkt op het meerpaal plein afgelast..

Kunstcollectief Dronten heeft haar kunstmarkt op zaterdag 4 september afgelast. Lees meer..

Alle verhoudingen moeten goed zijn bij Aad Gordijn..

Aad Gordijn uit Dronten is kunstschilder. Tekenen deed hij altijd al. Op heel jonge leeftijd kon hij ‘goed kijken en creatief denken’. Hij kreeg het advies naar de Kunstacademie te gaan, maar zijn vader zag er geen toekomst in. Lees meer..

Kunstcollectief Dronten | Wiebe Cool brengt een stuk steen tot leven..

Wiebe Cool boetseerde al op de lagere school. Zijn werkstukken stonden bij zijn ouders thuis in de vensterbank. Zijn vader had als hobby pottenbakken en zo kreeg hij al vroeg de kennis mee van klei en glazuren. Lees meer..

Tiny Liebe begon pas in Dronten te schilderen: „Ik had mijn hart moeten volgen”..

Tiny Liebe woont sinds 1992 in Dronten. Oorspronkelijk komt ze uit Rolde in Drenthe. Op de MULO kreeg ze de tip naar de Kunstacademie te gaan. Dat deed ze niet, ze werd verpleegkundige, maar deed wel examen in tekenen. Lees meer..

Pieter Bosch trekt er vroeg op uit en dat levert prachtige natuurfoto’s op..

Pieter Bosch observeerde op jonge leeftijd al vogels en dieren in hun natuurlijk omgeving. Dat was in Ermelo op de Veluwe, waar hij opgroeide. Hij nam daar met een cassetterecorder vogelgeluiden op. Lees meer..

Bezig zijn met wol geeft Jeltje van der Heide ‘ontspannend meditatief gevoel’..

Jeltje van der Heide woont sinds 1966 in de Flevopolder. Van jongs af aan werkt ze al met wol. Van de vacht van de schapen van haar vader spon ze wol. Op haar veertiende had ze al een Smyrna-vloerkleed geknoopt.  Lees meer..

Emailleren bepaalt Gré Dubbeldam’s leven: „Het boeit me nog dagelijks”..

In 1964 werkte Gré Dubbeldam in een vormingscentrum van een psychiatrische ziekenhuis. Daar kwam ze werken met emaille (emailleren) tegen. Het boeide haar destijds en nu nog steeds: „Emailleren heeft mijn leven bepaald. Lees meer..

Willem van Baarsen schildert fotorealistisch: „Muziekje erbij en ik vermaak me wel”..

Willem van Baarsen is vanaf zijn prille jeugd bezig met schilderen en kreeg op de lagere school het advies naar een grafische opleiding te gaan. Dat deed hij, met als hoofdvak tekenen. Lees meer..

Frits van Wijngaarden geniet van zijn ‘tweede leven’ met kunstwerken van hout en beton..

Frits van Wijngaarden (65) was 12,5 jaar directeur van de betoncentrale Flevoland vestiging Dronten en werkte jarenlang in de betonindustrie in binnen- en buitenland. Lees meer..

kunstmarkt in Dronten zaterdag 3 juli 2021..

We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan onze eerste grote kunstmarkt!Het Meerpaalplein zal deze dag omgetoverd worden tot een gezellige kunstmarkt. De omliggende restaurants met hun terrassen zullen bijdragen aan de sfeer.  Lees document

Diana Diepmaat heeft passie voor pastelkrijt..

Diana Diepmaat heeft een passie voor werken met pastelkrijt en is creatief veelzijdig. De 62-jarige kunstenares tekent al vanaf haar kinderjaren. Ze herinnert zich dat ze op 6-jarige leeftijd op haar buik op de grond lag om wandtegels na te tekenen. Haar moeder was creatief... Lees meer..
Wat eens begon als een oefening in mijn schetsboekje.

Wat eens begon als een oefening in mijn schetsboekje.


Werd een prachtige quilt die de afgelopen weken in de mooie ruimte van het Kunst Collectief Dronten hing.
Gisteren heeft de quilt een nieuwe eigenaar gekregen .
Ik voel me toch wel een beetje trots en  Lees meer..