empty
home   /   kunstenaars

Jan Reijmerink

Vorige Volgende
z11fprotret.jpg Beeldend vormgever Jan Reijmerink 
 
Ik ben beeldend vormgever. Dat wil zeggen dat ik me in een breedspectrum bezighoud met kunst. Naast tekenen en schilderen maak ik grafische vormgegeven beelden, werk ik als toneelvormgever en regisseur voor theater en dramadocent. Verder werk ik voor film.  Ik ben ook fotograaf. Vooral het zo min mogelijk geregisseerde beeld en het juiste moment spreken mij aan. Ik geef lezingen over kunstbeleving.  
 
Ik geef les in beeldende vakken op diverse locaties in de gemeente Dronten. Ook voor speciale doelgroepen. Ik heb een bedrijf, Het Pauze gebouw. Voor mensen die om wat voor reden dan ook een pauze in hun leven moeten inlassen. Niks doen is geen optie en mijn bedrijf help ze, soms zelfs therapeutisch, bij het actief blijven doormiddel van creatieve activiteiten.  Op elk niveau rijk ik handvatten aan om bezig te kunnen zijn. Ik ben een activerende activiteitenbegeleider.  
 
In mijn teken en schilder werk maak ik graag gebruik van de waarnemingswetten van de Gestalt. Daarbij vormt de som der elementen vaak iets nieuws.  Ik ben een liefhebber van het werk van grafische vormgevers uit de jaren ’60 en ’70, zoals Saul Bass en Anton Stankowsky en de lesboeken van The Famous Artists School.  
 
Ik heb een zeer grote kunstbibliotheek en in de toekomst zal dit ook voor het publiek beschikbaar komen. In die bibliotheek onder andere ook veel Animatie filmboeken over het maakproces.  Hier vind je ook alles van de Famous Artists School. (Heb je nog FAS-boeken, laat het me weten!!)  
 
Ik werk graag thematisch. Zo heb ik een D-serie gemaakt over een geheime liefde en een serie de vrouw, de vis en de vogel. Verder een serie bedacht over de emotie van de vrouw. Het is belangrijk om jezelf een thema op te leggen. Hierdoor ontdek je weer nieuwe aspecten van het maken van kunst.  

Meer kun je vinden op: 

Werk in beeld